Σχετικά με εμάς

Melody Ceramics

Περπατώντας στα στενακια του Ενετικου λιμανιού, θα ανακαλύψετε ενα μοναδικό εργαστήριο μοντέρνας κεραμικής τέχνης με σχέδια φτιαγμένα με πολυ αγάπη και μεράκι απο μια οικογένεια καλλιτεχνών. Το Melody Ceramic Art είναι γεμάτο απο ιδιαίτερα χειροποίητα δημιουργήματα φτιαγμένα για να διακοσμήσουν τον χώρο σας. Εαν ζητάτε και εσείς κατι ιδιαίτερο και διαφορετικό , εξατομικευμένο για τον δικό σας χώρο θα το βρείτε εδώ.

Χρησιμοποιώντας παλιές και νέες τεχνικές , μυστικές συνταγές και έντονα χρώματα που ξεχωρίζουν δημιουργούμε τεχνήματα απο λευκό ιταλικό πηλό που βάφεται και ψήνεται με πυροχρώματα και γυαλιά.
Τα κεραμικά μας φτιάχνονται και βάφονται μέσα στο χωρο του εργαστηρίου/καταστήματος και ψήνονται σε ειδικό καμίνι υψηλών θερμοκρασιών . Μια επίσκεψη στο χώρο μας θα σας πείσει αφού μπορειτε να παρακολουθήσετε δια ζώσης την κατασκευή των προϊόντων μας σε κάθε επίσκεψη σας.

Η αρχική δημιουργός και εμπνευστής των τεχνημάτων μας είναι η Ευτυχία Αλυγιζάκη. Βρίσκεται στον χώρο της κεραμικής δημιουργίας δουλεύοντας σε παλαιότερα εργαστήρια γνωστών καλλιτεχνών απο το 2000. Έπειτα αποφάσισε να δημιουργήσει τα δικά της σχέδια αντλώντας πληροφορίες απο διάφορους παλιους κεραμοποιούς και δοκιμάζοντας νέα πράγματα στο δικό της εργαστήριο χονδρικής. Συμμετείχε με την δική της προσωπική δουλειά σε εκθέσεις χειροποίητων δημιουργημάτων, και το 2013 αποφάσισε να ανοίξει έναν νέο χώρο που θα συνδύαζε το καλλιτεχνικο εργαστηρι και μαζί την έκθεση των προϊόντων της το Melody Ceramic Art. Έκτοτε βρίσκεται καθημερινά στο παλιο λιμανι των Χανίων στο καταστημα-εργαστηριο Melody Ceramics , στην Μπετολο 27. Τα παιδιά της ,Τηλέμαχος Κουτσογιαννάκης και Αλέξανδρος Κουτσογιαννάκης, καθώς και η Κατερίνα Πιρπινάκη ακολουθώντας το παράδειγμα της ,δημιουργούν και σχεδιάζουν μαζι με την Ευτυχία Αλυγιζάκη συνεχιζοντας τη παράδοση της οικογενειακής επιχείρησης και διατηρώντας τα μυστικά της τέχνης τους . Κάθε χρόνο νεα σχέδια δημιουργούνται με αγάπη και έμπνευση απο ολη την οικογένεια, προσπαθώντας να καλύψουν ακόμα και τις πιο ιδιαίτερες απαιτησεις. Τα σχέδια διατίθονται σε λιανική και χονδρική σε όλη την Ελλάδα και στέλνονται σε όλο τον κόσμο.

Η διαδικασία δημιουργίας του κάθε κεραμικού εχει ως εξής: Αρχικά φτιάχνεται ενα πρωτότυπο σχεδιο με πηλό μασίφ και λαξεύεται μέσω γλυπτικής προσθέτοντας και αφαιρώντας πηλό και νερό ώστε να εμφανιστί το επιθυμητό σχήμα-βάση . Έπειτα οταν το πρωτότυπο είναι έτοιμο χρησιμοποιώντας γύψο φτιάχνουμε ένα καλούπι , το οποίο χρησιμοποιούμε για να κάνουμε την παραγωγή του καθε σχεδιου ξεχωριστά. Το κάθε σχέδιο ξεχωριστά περνάει απο τα χέρια μας πολλές φορες μέχρι να πάρει την τελική μορφή του , αφού μετα το πάτημα στο καλούπι ακολουθούν ξεγύρισμα , κοψίματα , σφουγγάρισμα και οι λεπτομέριες πριν φτάσει στη διαδικασία του χρωματισμού.
Έπειτα τα προϊόντα βάφονται με πυροχρώματα και γυαλιά ανώτερης ποιότητας ,τα οπο’ια ψήνονται στους 1000°C για 8 ώρες (8 ώρες ψήσιμο και 12 ώρες αναμονή). Τα χρώματα αυτά αλλάζουν σύσταση και μετατρέπονται από σκόνη σε γυαλί, ετσι δεν ξεθωριάζουν και δεν αλλοιώνονται με την πάροδο του χρόνου. Αντέχουν σε υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες και είναι κατάλληλα για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για πολλά χρόνια .

Στο κατάστημα μας θα βρείτε ότι σχέδιο μπορείτε να φανταστείτε , χρώμα δημιουργικότητα και καλή διάθεση. Διατίθενται ακόμα και μπομπονιέρες για τη γέννα, την βάφτιση η τον γάμο σας ,σε οτι σχέδιο και χρώμα επιθυμείτε κατα παραγγελία , με ειδικές τιμές.

 

Επί πολλά χρόνια η οικογένεια του Melody Ceramics συμμετείχε σε εκθεσεις στην Αθήνα με σκοπό την προώθηση προίώντων σε ολη την Ελλαδα και Κύπρο.